O nas

O nas

“A konje imate, kako lepo! Koliko pa?” In naš odgovor je vedno dvomestna številka, ki sogovornike vodi v začudenje: ”Toliko! Zakaj pa?”. Dobro vprašanje, ki si ga včasih zastavljamo tudi sami. In zakaj so skoraj naši družinski člani tudi koze, ovce, mačke, psi, ribe in Pujsa, kateri ne štejemo več koliko let se že prosto giblje po hlevu in pašniku.

Verjetno je odgovor v tem, da je to naš način življenja. Da živimo v naravi, smo tesno povezani z njo in nas živali od vedno obkrožajo. Zato je naša kmetija ekološka in nam je dobro počutje živali na prvem mestu.

Je pa tudi res, da so že nekaj let na prvem mestu konji in se tudi vse ostalo bolj ali manj vrti okoli njih. Od infrastrukture, ki jo postopno urejamo, da se bodo konji in jahači pri nas čim bolje počutili, pa do odpiranja kmetije za obiskovalce. Pripravili smo zanimivo ponudbo za lastnike konj, ki jim je blizu terensko jahanje v dobri družbi in ne iščejo razkošja temveč pristnost.

Rezgetanje konj se pri nas pogosto pomeša z zvokom motorjev, ki jih sinova z velikim navdušenjem predelujeta in obnavljata. Njuna zbirka motorjev se z leti povečuje in prav vsak ima svojo zgodbo. Ja, konji v taki ali drugačni obliki res bogatijo naše življenje.

“Sreča je v majhnih stvareh.”