Priporočamo

Škocjanske jame

Škocjanske jame, ki so le 10 minut vožnje oddaljene od nas, so edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine.

Povezava

Also known as Škocjanske Jame, reccognised as one of the most important caves in the world and listed by UNESCO since 1986. Was really disappointed that I did not get to take a tour inside it after making the trip there.

Kobilarna Lipica

Kobilarna Lipica je že več kot 400 let dom ene najstarejših kulturnih pasem konj – lipicanca. Za ogled si vzemite vsaj dve uri časa. Od nas je Lipica oddaljena 15 minut.

Povezava

Park vojaške zgodovine

Park vojaške zgodovine bo ustavil čas za ljubitelje vojaške zgodovine in pol dneva bo minilo kot bi mignil. Nas pa je navdušil z edinstveno izkušnjo obiska notranjosti čisto prave podmornice. Videli ga bomo že s konjskih hrbtov, saj je čisto blizu nas, za obisk pa priporočamo, da si vzamete dovolj časa in se tja odpravite z avtom (od nas je vožnje le 15 minut).

Povezava

Piran

Piran, staro ribiško mestece, je absolutno najlepši biser naše obale in je le uro vožnje stran od nas. Očaralo vas bo, zato mu namenite najmanj pol dneva.

Povezava

Predjamski grad

Predjamski grad je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisan kot največji jamski grad na svetu. Z avtom je do tja ura vožnje, obiskali pa smo ga tudi že s konji.

Povezava